Tuesday, December 8, 2009

mENGhITuNg hAri

tggu hubby siap tuk p shopping

7bulan


dIAM x dIAM dah 7bulan usia kandungan qu. maknanya cuma ada kurang lebih 2 bulan sebelum permata hati qu lahir ke dunia fana ini. x sabar n very excited nk tggu tarikh keramat aku bergelar 'ibu'.

td g shopping barang2 baby with hubby. erm setakat ni lbh kurang 60 peratus kelengkapan baby dh siap beli. tggu awal tahun depang, ada wholesale, aku akan habiskan lagi utk beli kelengkapan baby sepenuhnya.mmg seronok membeli belah..smpai lupa diri. aku pg sogo je td, tp sudah memadai cz segalanya dh ada kt situ.hrga pun agak berpatutan. sepanjang membeli, hubby dh tetapkan theme color tuk anaknya. KUNING okkay!wrna fav dia. aku tibai gak wrna2 lain termasuk biru, peach, etc. baby kan..biar berwarna warni sikit. nanti nk p jengah tpt2 lain lak, but kali ni aku akan pergi sndr, ngn kwn2. hubby tok sah ikut. susah nk beli t.kikiki. lau g ngn kwn2, leh pilih lelama, byk2, pg mcm2 tpt..

sebetulnya aku mmg dh save peruntukan khas tuk beli brg baby, but aku n hubby buat perkiraan baru, untuk reduce sikit cos..sbb kami ada projek baik punya demi masa depan famly kami. adalah nk wt bisnes sikit2. cuma yg aku leh mention kt sini, aku skg dh ada company sndr, berdaftar dengan SSM! Ya! aku adalah pemilik syarikan dengan status milikan tunggal itu!!

huhu. moga2 bisnes ini menjadi. mungkin mmg rezeki anak, nk buka bisnes ni.

N satu perkara lagi, pada 19-21 hb ni aku ada organise satu percutian family. cuti2 malaysia. kami termasuk mak, papa, ayu, uda, adik, aku, hubby, along, adif, zara, maklong, nana, akan ke cameron highland. so kena bajet lain tuk penginapan, transport, minyak, makan2..

makanya shoping untuk bby ku akan bersambung cukup bulan (1hb1 nanti)

1 comment:

  1. kelas kan..g shoping la..bercuti la...kelas mummy kan

    ReplyDelete